reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

3 Nisan 2017 Pazartesi

İHRAÇ EDİLENLERİN GÖREVE İADESİNDE ORAN NE OLDU?

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında kamu görevlilerinden bazıları meslekten/kamu görevinden çıkarılırken, hata sonucu ihraç edildikleri anlaşılanlar ise görevlerine iade ediliyor.

Kamu görevinden veya meslekten çıkarılanlardan, hata sonucu ihraç edildikleri anlaşılarak göreve iade edilenlerin oranı ise %1 civarında.

KHK’lar ile yapılan ihraçlar

OHAL kapsamında bugüne kadar çıkarılan 22 adet KHK’nın bazılarında, kamu personelinin meslekten veya kamu görevinden çıkarılmasına ya da göreve iadesine yönelik düzenlemeler de yer aldı.

**667 sayılı KHK’nın 3 üncü maddesi kapsamında; hakim, savcı ve yüksek mahkeme üyelerinin toplam “4.208”i meslekten çıkarıldı. Meslekten çıkarılan hakim ve savcıların “83”ü görevlerine iade edildi.

**667 sayılı KHK’nın 4 üncü maddesi kapsamında; kurumlar tarafından kamu görevinden çıkarılmakla birlikte isimleri Resmi Gazete’de yayımlanmayanlar da oldu. Bunlardan 41 kişiye ilişkin bilgi (Anayasa Mahkemesinde görevli personel) ilgili Kurumun internet sayfasında yer aldı.

Kamu görevinden çıkarılmış olmakla birlikte isimleri Resmi Gazete’de yayımlanmamış olanların (Anayasa Mahkemesinin 41 personeli dışında) sayısal bilgilerine bu yazımızda değinilmemiştir.

**668, 669, 670, 672, 675, 677, 679, 683, 686 ve 688 sayılı KHK’larla; toplam “95.464” kişi kamu görevinden çıkarılırdı. Bunların toplam “1.063”ü görevlerine iade edildi.

İadeler %1’i geçti

OHAL kapsamında bugüne kadar toplam “99.713” kişi kamu görevinden/meslekten çıkarılırken, bunların “1.146”sı görevlerine iade edildi. Böylelikle, kamudan ihraç edilenlerin toplam sayısı “98.567” kişiye ulaştı. (Resmi Gazete’de yayımlanan ve kurum internet sayfalarında duyurulan)

Gelinen aşamada, OHAL kapsamında 99.713 kişi kamudan ihraç edilirken bunların 1.146’sının yeniden göreve iade edilmesiyle, iade edilme oranının %1,15’a ulaşmış olduğu görülmektedir.

Bu yazıya ait tüm haklar Memurunyeri.com'a aittir. "

1 Nisan 2017 Cumartesi

Bakan Yılmaz: Ankara'nın çatık kaşlı bürokratları...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Bu sistemle hükümet kurabilmek için diğer partilerin de oyuna ihtiyaç var. Başka partiye oy verenleri de kucaklamak lazım eğer kucaklamazsan, başka partilerden oy almazsan bu sistemle hayatta iktidara gelemezsin." dedi.

Yılmaz, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarları Birliği dernek, vakıf ve sendikaların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'yi daha ileriye götürmek için eğitimin kalitesini artırmak gerektiğini söyledi.

Bunu gerçekleştirmek için daha büyük kaynağa ihtiyaç olduğunu, bunun için de Türkiye'yi zengin kılmak gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin zaman kaybetmemesi lazım. Kaynak israf etmemesi lazım. Önümüze 16 Nisan halk oylaması geliyor. Halk oylamasında aziz milletimize şunu soruyoruz: Normalde anayasalar millet tarafından yapılır. Kendi özgürlüklerinin esasını gösterir devlete der ki 'bu özgürlüklere dokunmayacaksın. Senin çalışma alanın bu çerçeve içinde' der. Biz de ise anayasalar hiçbir zaman millet tarafından yapılmadığından Ankara'nın çatık kaşlı bürokratları tarafından ve millete de güvenmediklerinden aksine devlet kurumlarının yanında vatandaşın hak ve özgürlüklerini sınırlamak için yapılmıştır. Bizdeki anayasanın adına şu anda parlamenter rejim diyorlar."

- Halk oylaması

Yeni kurulan hükümet sisteminde daha demokratik olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, millet daha demokratik olan bir sisteme "evet" oyu vermesi gerektiğini çünkü demokrasinin kendi iradesini temsil ettiğini vurguladı.

Halk oylamasıyla anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından herhangi bir hükümet, parti ya da kişinin yüzde 30 veya 40'larla bu ülkeyi yönetemeyeceğinin altını çizen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkeyi bundan sonra yönetebilmek için en az yüzde 50 artı bir oy almak lazım. Bu ülkeyi 30'larla, 40'larla yönetmek mi daha demokratik, milli iradeye uygun? Yoksa yüzde 50'nin üzerinde bir oy alarak yönetmek demokrasiyi milli iradeye daha uygun ne dersiniz? Hiç şüpheniz olmasın. Eğer elinizde adalet terazisi varsa, gözünüzü gerçeğe kapatmamışsanız bu soruya 'evet' cevabını herkes verir. Yine diyoruz ki bu sistem kesinlikle ülkeye uzlaşma getirecektir. Niçin uzlaşma getirecek? Bu sistemde ülkeyi yönetmek için yüzde 51 oy almak lazım doğru mu?

Şu anda en büyük parti AK Parti. Bizim oyumuz yüzde 50'nin üstünde mi? Değil. Bu sistemle hükümet kurabilmek için diğer partilerin de oyuna ihtiyaç var. Başka partiye oy verenleri de kucaklamak lazım. Eğer kucaklamazsan, başka partilerden oy almazsan bu sistemle hayatta iktidara gelemezsin. İşte bu sistemde hükümet kurabilmek için 80 milyonu kucaklamak lazım. Farklıları zenginlik olarak görmek lazım. Bu yeni sistemle Türkiye'ye uzlaşma iklimi gelecektir. Hiç kimse bu sistemin uzlaşma iklimini getirmeyeceğini söyleyebilir mi? Bu sistem daha istikrarlı bir hükümet sistemi getirecektir. Daha istikrarlı bir şekilde Türkiye'nin yönetilmesine yol açacaktır."

- TBMM Başkanvekili Aydın

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında güçlü bir Türkiye'yi istemeyenlere cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

Eski Türkiye'nin hastalıklarından kurtulmak gerektiğini ifade eden Aydın, "Ayağındaki o prangalardan kurtulması lazım. Artık istikrarlı bir Türkiye için istiklal ve istikbalimize hepimizin 16 Nisan'da sahip çıkması gerekiyor." dedi.

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri